Sure TNT can

Posted on 25 januari 2011

7


Ik vind het niet erg als mensen of organisaties veelbelovende slogans voor hun te behalen, bescheiden prestaties gebruiken. Maar het moet niet te hilarisch zijn.

Ik had een afspraak met een goede vriendin in Utrecht en een brief in mijn tas die naar Iran verstuurd moest worden. Ruim op tijd kwam ik aan op het station en om mijn tijd goed te benutten- de calvinistische invloed van mijn echtgenoot- liep ik naar het postkantoor in Hoog Catharijne. Een mevrouw aan de balie woog de brief en zei dat ik 95 cent moest betalen. Ik pakte mijn portemonnee en haalde een euro eruit.
‘Deze postzegels zijn niet per stuk te koop. U moet een set van 5 kopen’, zei ze.
‘Ik heb maar 1 postzegel nodig en niet 5. Is er wellicht een alternatief?’
‘Nee, de postzegels voor buiten Europa zijn niet los verkrijgbaar.’
‘Betekent dit dat ik nu geen brief naar Iran kan versturen?’
‘Dat klopt, tenzij u 5 postzegels wilt kopen.’
‘Dit lijkt me absurd. Is dit een grap?’
‘Nee, we hebben de opdracht om geen losse postzegels voor buiten Europa te verkopen.’

Ik had al deze week een enveloppe maar dan met een incomplete inhoud- ja…, maar ze zeggen dat genieën vaak verstrooid zijn- probleemloos naar Iran verstuurd en begreep niet waarom het twee dagen later niet kon. Dat legde ik ook uit aan die dame. Ze geloofde me eerst niet, maar toen ze hoorde dat ik het bij een Bruna met daarin een TNT-afdeling verstuurd had zei ze:
‘O, dat begrijp ik. Bruna doet zomaar wat. Het mag gewoon niet. Een gewoon postkantoor mag dat niet doen.’
In discussie gaan met die mevrouw was verloren tijd. Ik verliet het postkantoor en aan het eind van de middag kon ik mijn brief tegen 95 cent, zonder een set van 5 gekocht te hebben, bij onze vertrouwde Bruna op de post doen.

Ik ging thuis op de site van TNT kijken of ik iets over dat absurde verhaal kon vinden. Ik kwam heel veel ingewikkelde verhalen tegen over verschillende soorten postzegels en wat in combinatie met wat, wel of niet en tot wanneer gebruikt mocht worden, maar niets over een verplicht te kopen set van 5 postzegels voor buiten Europa.

Weet u wat ik onder het logo van TNT op hun site zag staan? ‘Sure we can’!
Ik glimlachte, maar de ironie ervan deed niets af aan mijn sympathie voor Obama.

Posted in: Maatschappelijk