Wilders kan ook Arabisch

Posted on 24 december 2010

6


Geert Wilders stuurde vandaag een tweet in het Arabisch. Door mijn beperkte Arabische kennis begreep ik dat hij iedereen fijne feestdagen, en de wereld minder islam toewenste.
Hij stuurde twee dagen geleden een waarschuwend tweet- in het Nederlands – dat Sharia4Holland van Nederland een islamitisch land wil maken. Hij wilde die club verbieden en haar leden uitzetten.
Ongelooflijk die slagvaardigheid! Alleen ik snap niet waarom hij verlammingsverschijnselen vertoont wanneer hij daadkrachtig op moet treden tegen de mensen uit zijn ‘interne keuken’. Vast komt het door zijn barmhartigheid. Je kunt niet altijd hard zijn, vooral niet als je doorgaans hard bent tegen de externe zaken. Hoe moeten mensen anders te weten komen dat je ook een goed hart hebt?
Maar goed, toen ik zijn tweet over die club las maakte ik me een beetje zorgen om zijn bloeddruk en ik schreef hem terug dat hij wat rustiger aan moest doen. De drukke kerstdagen naderen en naast al die spanningen, die hij door zijn ‘interne keuken’ moest doorstaan, is het niet verstandig van zo’n verstandige man om zich overal druk om te maken.
Maar wat doet hij? In plaats van mijn advies op te volgen gaat hij binnen twee dagen ook nog Arabisch leren. Net op de valreep heeft hij dat gedaan. Stel je je voor dat Sharia4Holland in de kerstdagen Nederland overneemt, hij kan toch niet in het Nederlands zijn statement over de islam kenbaar maken. Om de vijand te kunnen bestrijden moet je zijn taal kennen. Heel knap, meneer Wilders. Ik begrijp dat u eindelijk deel wilt nemen aan het debat over de islam. Maar doe me een lol en voer het niet in het Arabisch, u bent in het Nederlands al zo moeilijk te volgen. We weten dat u heel intelligent bent en veel talen kent en dat uw haar geblondeerd is. U hoeft zich echt niet te bewijzen. Heb medelijden met de Nederlandse bevolking waarvan slechts een heel klein gedeelte Arabisch kan.

Ik wens iedereen, gewoon in de oer-Hollandse taal hoor, fijne kerstdagen en een heel gelukkig Nieuwjaar toe.

Posted in: Politiek