Hoofddoeken

Posted on 23 oktober 2010

4


De heer Wilders,

U heeft last van hoofddoeken; ik nog meer. Want u heeft die nooit hoeven dragen, ik wel. Ik kom uit een land waar het dragen van de hoofddoek verplicht is. Een land waarin vrouwen door het niet bedekken van hun hoofd zweepslagen kunnen krijgen. In dat land word je gevangen gezet en gemarteld als je de wet die de hoofddoek verplicht, achterlijk vindt. Ik heb daarom in de gevangenis gezeten, ben onder druk gezet en mijn land ontvlucht. Ik heb een sterke, onafhankelijke, obstinate moeder die graag een hoofddoek draagt. Ze vindt het simpelweg prettig. Het beschermt haar hoofd en oren in de winter tegen de kou en zomers tegen de felle zon. En zij is daar gelukkig mee. Verder bidt ze niet, doet ze niet aan de Ramadan en ze gaat niet naar de moskee. Wat ze helemaal niet snapt is mijn obsessieve weerzin tegen die doek.

U vindt moslims achterlijk; ik nog meer. Je moet zeker achterlijk zijn om in de 21e eeuw nog niet te weten dat vrijheid van godsdienst al lang in de beschaafde wereld erkend is. Weet u wat de regering in mijn vaderland doet met mensen die het bestaan van God ontkennen? Ze hangen ze op, heel simpel. Ik heb een lieve vader die heilig gelooft in de islam. Sinds ik me kan herinneren bidt hij, hij doet zelfs buiten de Ramadan regelmatig aan vasten en gaat vaak naar de moskee. Wat ik niet snap is dat hij me niet verstoten heeft als afvallige. Hij houdt van me, hij verlangt naar mijn gezelschap nu ik al jaren zo ver weg woon en bidt voor me. Gek genoeg voelt het heel prettig als hij zegt dat hij voor me bidt, dan weet ik dat hij aan me denkt. Wie is nou achterlijk? Mijn moslimvader of zijn afvallige dochter?

U vindt de Jihad een gevaar voor de menselijkheid; ik nog veel meer. Weet u wat ze in mijn vaderland zeggen?: iedereen die een goddeloze aangeeft of van het leven berooft, gaat naar de hemel. Zo hebben enkele ouders hun eigen ongelovige zoon of dochter naar de galg geleid. Mijn streng gelovige vader brak toen zijn geliefde dochter door de moslimregering gevangen genomen werd. Wat ik van mijn moslimvader niet snapte was dat hij voor iedereen boog om zijn afvallige dochter vrij te krijgen.

Ik ben verbitterd, meneer Wilders. We moeten iets tegen die moslims doen. Ik zat te denken aan concentratiekampen en gaskamers. Maar dat is zo omslachtig. Een atoombom zou een beter alternatief zijn. We stelen de bom die de Iraanse regering maakt en bombarderen dat moslimland alvast plat. De rest van de moslimwereld vegen we van de wereldkaart met geleende bommen van Amerika, Rusland, Pakistan en Israël. U mag mij een lijst aanleveren van te bombarderen landen, en ik zorg voor de rest. Ik heb niet zo`n knappe kop als u om een definitie te bedenken van wat wel of geen moslimland is. Als oud revolutionair ben ik veel beter in het vernietigen. Als alles opgeruimd staat netjes is, zullen we samen in een vrije wereld zonder moslims op de bank Kit Kat eten en naar soaps kijken. Soaps over twee wereldoorlogen, over honger en armoede in de andere helft van de wereld, over drugsgebruik onder westerse jongeren, over gemartelde gevangen in de Abu Gharib gevangenis en over nog veel meer. Jammer genoeg hebben we dan geen acteurs meer die de islamitische rollen kunnen spelen. Want ik en de andere ex-moslims die met mij samengewerkt hebben aan dit fantastische plan voor deze vrije wereld, zijn geen acteurs en bovendien hebben we tegen die tijd onze haren geblondeerd. Dan maar geen soep over moslims; want die bestaan niet meer. Als onze verdiende beloning voorzien we de kentekens van alle voertuigen van de letters PVV. Iedereen moet weten aan wie de onbegrensde vrijheid te danken is.

Posted in: Politiek